Seollal 2023 - Anul Nou Coreean

Seollal 2023 - Anul Nou Coreean
 


In Coreea de Sud, unul din cele mai importante sarbatori este Anul Nou Lunar. Se mai stie si dupa denumirea de Seollal (설날).
Anul acesta este Anul Iepurelui si se sarbatoreste in data de 22 Ianuarie.

Seollal este o traditie coreeana unica, avand ca influenta traditiile chinezesti si se bazeaza pe ciclul lunar. Fiecare an reprezinta cate un animal diferit si se repeta ciclul o data la 12 ani. Cele 12 animale se enumera in aceasta ordine: sobolan (), bivol (), tigru (호랑이), iepure (토끼), dragon (), sarpe (), cal (), oaie (), maimuta (원숭이), cocos (), caine () si porc (돼지).

Conform culturii coreene, cele 12 animale sunt cunoscute ca si "The Animals of the Sibijisin" (십이지신). Este denumit Sibijisin datorita traducerii literalmente: sibi se traduce ca 12, iar jisin  inseamna Zeii Pamantului.

Cateva traditii care se sarbatoresc de Seollal (설날) ar fi:
  • Ascunderea Pantofilor
Coreenii isi ascund pantofii in perioada Anului Nou Coreean, datorita unei superstitii. Se crede ca daca pantofii unei persoane dispar, este din cauza ca fantomelor i-au luat si persoana respectiva va fi urmarita de ghinion tot anul.
  • Agatare Bokjori (복조리)
Oamenii se grabesc la magazin dis de dimineata pentru a cumpara Bokjori (복조리), adica o sita speciala din bambus, ca apoi sa le agate pe peretii din casa pentru a "prinde" norocul si averea.
  • Sebae (세배)
Dupa mancarea preparatelor traditionale, cel mai tanar membru al fiecarei familii executa un ritual numit Sebae (세배) sau Plecaciunea de Anul Nou, care este actul de a te inchina profund, unde te pui in genunchi si te apleci cu mainile in fata pentru a-ti arata respectul.
  • Charye (차례)
Coreeni cred ca stramosii lor ii vor vizita de Seollal, asa ca pregatesc mancare speciala pentru a aduce un omagiu stramosilor.
  • Hanbok (한복)
Oamenii prefera sa poarte hainele traditionale pentru a sarbatorii aceasta zi. Coreeni de Sud poarta Hanbok, care are modele brodate in culori vii.

 

https://wa.me/message/MXNGCI6JE5KYM1

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!